Scurt istoric

Fundația ”Vincenzina Cusmano” se constituie ca instituție de întrajutorare și binefacere a celor aflați în nevoi. Fundația este persoană juridică română cu caracter non-profit, nonguvernamentală și apolitică.

Sediul Fundației este în orașul Piatra Neamț, dar aceasta își desfășoară activitatea la nivel național și internațional, putând deschide sucursale/filiale în țară și străinătate.

Scopul Fundației este acela de ajutorare a celor aflați în nevoi. Fundația Vincenzina Cusmano dorește să se implice în activitatea educațională prin înființarea unei grădinițe în speranța că astfel îi va ajuta pe copii să facă față avalanșei de false modele și confuziei de valori care predomină în zilele noastre.

Grădinița Particulară Vincenzina Cusmano este situată în sat Roșu, comuna Chiajna, județ Ilfov, str.Concordia nr.7, departe de poluarea, gălăgia, aglomerația și traficul Bucureștiului, ușor accesibilă, societate pentru educarea și supravegherea copiilor indiferent de naționalitate, dispune de un spațiu deosebit atât în interior cât și în exterior. Motivul înființării acestei grădinițe este acela de a forma o educație corectă a copiilor de azi pentru societatea de mâine.

Grădinița Vincenzina Cusmano și-a deschis porțile pentru prima oară în anul școlar 2007-2008, funcționând pentru o perioadă de 2 ani. Autorizația de funcționare a fost emisă la data de 25.07.2007. Din motive administrative unitatea de învățământ nu a funcționat între anii 2009-2012, dar cu mare bucurie și-a reluat activitatea în anul școlar 2012-2013. De atunci și până în prezent, unitatea de învățământ a făcut multe progrese: a crescut numărul de înscriere al preșcolarilor, cadre didactice calificate și o fluctuație mică a acestora, obținerea acreditării în anul 2016 prin Ordinul de ministru nr. 5889/28.11.2016, amenajarea spațiilor la standarde europene, creearea unui site și a imnului grădiniței etc.